El kamasutra català

Amb aquest sobrenom es coneix el llibre titulat Mirall de fotre, un manual de consells medicosexuals, escrit a finals del segle XIV, escrit en català o traduït al català des de l’àrab. Es tracta d’un manual d’higiene sexual escrit amb molta claredat i llibertat, amb un to molt pedagògic. Dóna consells tant per l’home com per la dona, i també recomanacions pel joc eròtic, indicant els llocs on l’estimulació sexual és més plaent i efectiva, sent un llibre molt pràctic i que fins i tot set segles més tard ofereix consell i recomanacions que poden resultar curioses.

Tanmateix, l'hem de llegir amb una ment oberta: és un text de finals del segle XIV, i una prova que  en la nostra tradició cultural s'han escrit llibres parlant de sexualitat des de fa molts segles. Veiem-ne uns fragments:

“Amb les dones que tarden a tenir desig, cal procedir de la manera següent. Prendre-la, posar-la al llit i plegar els genolls a l’alçada de l’engonal. Amb una mà prendre les seves, mentre que amb l’altra, cal estrènyer-li bé el sexe, tòrcer-lo i pessigar-lo fins que cridi, protesti i es dolgui. Així un farà néixer en ella el desig de fer l’amor, car d’aquesta manera s’escalfa i li venen ganes d’ajuntar-se amb l’home.

Hi ha un altre mitjà: passar-li la mà dreta sota el cos, aixecar-li la cama dreta i posar-la al damunt de l’esquerre. Friccionar i pessigar-li el sexe. Així li vindrà desig. Després tenir la verga a la vora del sexe fins que estigui ben calent.

"...Quan l’home acaba tard, la dona d’hora, i que ell voldria que gaudissin junts, ha d’intentar posar tot el seu voler en l’acte, en la bellesa de la dona, la noblesa i en el moment de plaer que està passant. Car, de fet, no és agradable si els dos plaers no vénen ensems. Quan l’home acaba aviat i la dona tard, ella es queda molt defraudada. És per això que quan l’home comença a disfrutar ha de distreure’s amb altres coses, i no pensar en el que està fent ni en el gust que està passant per no acabar abans que la dona. Si aquesta és de les que tarden molt, l’home haurà de jugar amb ella, posar-li la mà al cony i fregar-l’hi fins que s’encalenteixi i senti el desig. Bo és que recolzi en terra de peus i de mans, amb algun suport en aquestes, i que li introdueixi la verga en el cony per la part posterior.

...Remei per untar la verga i augmentar el plaer de l’amor: moldre gingebre amb mel i untar la verga, abans l’acte. Això procura molt de plaer a la dona. Per aconseguir el mateix efecte: picar pebre comú, pebre llarg, espígol, gingebre i almesc, i barrejar-ho amb mel. Untar la verga.

Si hom vol que els homes tinguin la verga en erecció, prendre una lliura de suc de pastanaga, tres unces d’oli de mostassa i cinc unces d’oli de formigues. Barrejar i després friccionar el penis tres hores abans de colgar amb una dona. En acabat, havent fet l’amor, rentar el penis amb aigua calenta sinó el penis queda en erecció.

Igualment, prendre una part de sang de boc, fer-la assecar i reduir en pólvora. Prendre dues parts de farina de ceba refinada i barrejar tot això amb un bon vi. Escalfar i coure sense deixar refredar. Beure durant tres nits i veureu que això us procurarà un bon coit. La llavor de marduix també és molt bona.”

 

rosa danielComment