Per assolir unes meditacions estables, cal desenvolupar l'atenció. L'atenció és molt important en tots els aspectes de la vida de la persona, i a la meditació ens dóna la base per assolir el silenci. L'atenció ens ajuda a restaurar un estat de calma i centrament que hauria de ser natural, és també una forma molt eficaç per ajudar-nos a gestionar les emocions, i a dirigir els pensaments mitjançant la comprensió i l’acceptació per encaminar-nos a un estat de serenor i confiança. 

El pas inicial de la meditació és la consciència del cos, el control de la respiració i el relaxament  muscular. Aquests aspectes en el seu conjunt són la preparació o introducció a la meditació, són passos necessaris per tenir la consciència ancorada en el aquí i l'ara, el present.

La meditació, en els nostres clàssics occidentals, era concentrar-se en la idea, una i altre vegada, fins a treure’n l’essència de l’ensenyament, que no és humà sinó d’essència divina. En les pràctiques de Ioga, aquesta concentració se’n diu Dharana, que vol dir fixar la ment en un sol objecte, mantinguda allà amb exclusió de la resta, primer en un objecte extern (una espelma, però també la fulla d’un arbre, una pàgina en blanc...), per a portar-la després cap un objecte intern. Progressivament es pot fer amb qualitats, virtuts..., és el primer pas cap el domini de les capacitats mentals.

Quan aquesta concentració es manté, esdevé la meditació, o Dhyana (meditació), en la qual hi ha un jo que emergeix, l’observador, que no és el "jo psicològic", sinó que s’integra en la forma observada i, alhora, n'és l’observador últim.

Objectius

  • Entendre el concepte d’atenció i concentració.
  • Aprendre a relaxar el cos, la ment i les emocions.
  • Entendre el concepte de meditació.

Metodologia

Aquest curs té una durada de 12 setmanes durant els quals es proporcionaran articles i exercicis, de manera intercalada: una setmana un article i la següent un exercici pràctic relacionat. Et donarem d'alta en la nostra plataforma on line i podràs descarregar tot el material, que estarà estructurat per setmanes.

A més, disposaràs d'un fòrum on fer comentaris, plantejar dubtes o compartir experiències.

Continguts

  • Articles teòrics
  • Exercicis pràctics
  • Àudios sobre el treball de l'atenció asseguts i caminant, i de meditació

Estructura

meditació barcelona (2).jpg

Mòdul 1:

La preparació per la meditació

Mòdul 2:

La meditació i tècniques meditatives

Preu

97€

Durada

12 setmanes

TORNAR SUBSCRIPCIONS