flexotorsio.jpg

Ioga integral o Purna Ioga

Les persones som un tot integrat , i és per això que el ioga entén la persona com un tot. A les nostres classes trobaràs eines per a treballar el teu cos, la teva ment i les emocions. A través de la pràctica de les assanes o postures, el pranajama o respiració, i la relaxació, podràs connectar amb el teu cos i el teu espai interior.

El nostre Ioga proposa una via d'autoconeixement perquè la persona pugui créixer i desenvolupar-se a través de les diferents vies i tècniques de Ioga. Practicant les assanes, el pranajama, i la relaxació, la persona entra en un univers diferent i personal que suposa una presa de consciència d'allò amb què un conviu: el cos, les emocions, els pensaments...

A partir d'aquí, el Ioga ha de donar eines per a reconèixer-se també en l'exterior, en la vida quotidiana: d'una banda, és com la persona es mou amb ella mateixa, de l'altre la seva relació amb el context de la seva vida i amb els altres.

Eines per a reconèixer-se, recursos per a desenvolupar aquells aspectes més genuïns que tots tenim: aquesta seria la base que estructura el Ioga que proposem. A partir d'aquí, la persona pot assolir unes bases sòlides que li han de permetre un creixement superior.

Les nostres classes consisteixen en una part important que té com a base la pràctica i el perfeccionament de les assanes, un treball acurat de la respiració i del pranajama, i un apartat final dedicat a la relaxació.

La persona aprèn mica en mica com la pràctica a través del cos la connecta amb aspectes molt interns, i aprèn que a través de les assanes i d'una actitud sincera pot ajudar-se a desenvolupar qualsevol aspecte que necessiti: arrelament, disciplina, voluntat, amabilitat, confiança.... I aquest és el petit miracle que fan possible les assanes, i la porta cap un desenvolupament superior

A Siddharta intentem acostar l'alumne a la nostra concepció de Ioga Integral o Purna Ioga, la integració.

  • el karma Ioga o acció desinteressada
  • el bhakti Ioga o camí de la devoció i l'amor
  • el gñana Ioga o camí del coneixement espiritual
  • el raja Ioga o el Ioga del control mental
  • el kundalini Ioga o Ioga de l'energia
  • el hatha Ioga o el camí de l'equilibri del cos i de les energies internes
  • el tantra ioga o l'alliberament de la consciència a través de l'energia subtil