El treball de l'assana

 

La meva sessió de ioga

 

Ioga integral o Purna Ioga

Les persones som un tot integrat , i és per això que el ioga entén la persona com un tot. A les nostres classes trobaràs eines per a treballar el teu cos, la teva ment i les emocions. A través de la pràctica de les assanes o postures, el pranajama o respiració, i la relaxació, podràs connectar amb el teu cos i el teu espai interior.

El nostre Ioga proposa una via d'autoconeixement perquè la persona pugui créixer i desenvolupar-se a través de les diferents vies i tècniques de Ioga. Practicant les assanes, el pranajama, i la relaxació, la persona entra en un univers diferent i personal que suposa una presa de consciència d'allò amb què un conviu: el cos, les emocions, els pensaments...

A partir d'aquí, el Ioga ha de donar eines per a reconèixer-se també en l'exterior, en la vida quotidiana. En les classes aprenem a sentir el cos, a comprendre com funciona, a escoltar els senyals que ens envia, a fer-lo present en la nostra vida. Llavors és quan ens adonem que si sentim el cos no estem dins del cap, la ment es relaxa i ens vivim d'una manera més tranquil·la. També aprenem com funciona la respiració, a respirar millor, a oxigenar i aportar al cos i a la ment tot l'oxigen i energia que necessiten. I tot aquest treball ens porta a desenvolupar la nostra atenció, sense la qual no és possible una veritable gestió del cos, la ment i les emocions.

El ioga ens dóna eines i recursos per a desenvolupar aquells aspectes més genuïns que tots tenim: aquesta seria la base que estructura el Ioga que proposem. A partir d'aquí, la persona pot assolir unes bases sòlides que li han de permetre un creixement superior, si és aquesta la seva voluntat.

Les nostres classes consisteixen en una part important que té com a base la pràctica i el perfeccionament de les assanes, un treball acurat de la respiració i del pranajama, i un apartat final dedicat a la relaxació.

La persona aprèn mica en mica com la pràctica a través del cos la connecta amb aspectes molt interns, i aprèn que a través de les assanes i d'una actitud sincera pot ajudar-se a desenvolupar qualsevol aspecte que necessiti: arrelament, disciplina, voluntat, amabilitat, confiança.... I aquest és el petit miracle que fan possible les assanes, i la porta cap un desenvolupament superior

A Siddharta intentem acostar l'alumne a la nostra concepció de Ioga Integral o Purna Ioga, la integració.

  • el karma Ioga o acció desinteressada
  • el bhakti Ioga o camí de la devoció i l'amor
  • el gñana Ioga o camí del coneixement espiritual
  • el raja Ioga o el Ioga del control mental
  • el kundalini Ioga o Ioga de l'energia
  • el hatha Ioga o el camí de l'equilibri del cos i de les energies internes
  • el tantra ioga o l'alliberament de la consciència a través de l'energia subtil