Cart 0

PORTES OBERTES DIMARTS 1 D’OCTUBRE

Ioga per a nens en anglès

Sembra la llavor del seu autoconeixement

siddharta-barcelona-meditacion.jpg

Una art, una ciència, una filosofia mil·lenària que ajudarà als teus fills a créixer i desenvolupat tot el seu potencial innat,

LA MILLOR MANERA D’APRENDRE IDIOMES ÉS FENT UNA ACTIVITAT AGRADABLE

NO CAL UN CONEIXEMENT PREVI DE LA LLENGUA

ioga-nens.jpg

Horaris i preus

 • Dimarts a les 17:30

 • 45€ mensuals

  Professora: Judith Viedma

Objectius

 • Practicar ioga tot aprenent anglès d’una manera agradable

 • Treballar la creativitat i la imaginació.

 • Treballar la lateralitat, la coordinació i el ritme.

 • Millorar el sentit de l’orientació.

 • Treballar la concentració i l’atenció.

 • Prendre consciència del propi cos.

 • Mantenir els ossos forts, músculs flexibles i tonificats, i adquirir una bona postura corporal.

 • Aprendre a expressar allò que sentim i desitgem.

 • Augmentar l’autoestima i confiança en un mateix.

 • Treballar l’expressió corporal.

 • Aprendre a relaxar-se.

 • Exercitar la memòria.

La màgia del ioga a l’abast dels infants

Relaxació, respiració, consciència corporal i molta diversió per a fer grans amics en un ambient feliç i segur.  

● Una forma divertida de desenvolupar els sentits en els més petits, la capacitat d'atenció i concentració, la consciència del cos i la seva flexibilitat, i aspectes tant importants com el relaxament i la respiració.

● Els nens aprenen, es desenvolupen, al mateix temps que estimulen els sentits, i participen en una activitat que els permet de treballar la seva capacitat creativa i la imaginació.

Continguts

Postures (Assanes)

 El nen aprendrà a realitzar les diferents postures de Ioga sempre amb una temàtica exposada al principi de la classe, i amb un fil conductor que lligui una postura amb l’altra. Moltes assanes tenen nom d’elements de la naturalesa, la qual cosa fa que el nen aprengui la postura desenvolupant la seva imaginació i creativitat, a través de relats de contes, històries o poesia.

En cada classe es treballarà un aspecte i les postures hi aniran relacionades: per exemple el dia que es treballi el sentit de l’orientació i l’equilibri, es realitzaran  postures d’equilibri com l’arbre, el ballarí o la mitja lluna.

Respiracions

 El nen aprendrà les diferents parts del cos que intervenen en la respiració, com per exemple el diafragma, el múscul més important en aquest procés, quina es la seva funció i com hi intervé. A través de jocs es faran exercicis respiratoris, i el nen prendrà consciència de la importància que té respirar bé en el seu dia a dia.

Els nens menors de vuit anys no realitzaran pràctiques de respiració controlada, només serà a partir d’aquesta edat que es podran començar a introduir, ja que no és fins als vuit anys que els pulmons i el sistema immunològic estan plenament formats. Els exercicis de respiració controlats mai han de ser forçats i no han de provocar molèsties i s’han de començar a practicar amb tranquil·litat en un entorn on hi hagi aire fresc en circulació.

 Relaxació

Després d’una classe dinàmica cal també un moment de relaxació on el nen experimenti uns minuts de calma i relaxament. A través de visualitzacions i narració de contes el nen podrà experimentar la sensació de tranquil·litat i harmonia en el seu cos

La nostra proposta

Els nens tenen unes qualitats naturals de consciència corporal, de consciència de present, d'integració en l'entorn, de poder sentir més enllà del pensar. El Ioga busca recuperar això en l'adult,  en el nen és un tresor a preservar.

 A través de contes, els nens poden desenvolupar les assanes de ioga  que fan els adults, amb tots els avantatges de salut física, mental i emocional. A més aprenen a  mostrar-se tal i com son, a no tenir por d'expressar-se i d'expressar la seva afectivitat, a respectar l'altre i l'entorn, a fer espais de silenci...

La proposta és genèrica però l’adaptem segons la franja d’edat:

 • Entre 4 i 6 anys el nen desenvolupa la seva consciència de gènere i d’imitació del pare o la mare, segons correspongui alhora que pren una importància més gran que abans la relació amb d’altres nens i el seu comportament, els avis, els mestres a l’escola... És l’edat en què comença a desenvolupar la seva afectivitat de manera més conscient a través de les relacions que estableix amb l’entorn.

 • Entre els 7 i els 12 anys es desenvolupa quan el llenguatge ha assolit els nivells suficients per a comunicar-se adequadament. El nen pot fer preguntes sobre la vida i el món, pot expressar els seus sentiments, pot  mostrar idees i pensaments de naturalesa més abstracta, comentar aprenentatges fets a l’escola...: està preparat per la comunicació i cal fomentar-la. L’escola és l’àmbit on creix en coneixement i la relació amb els pares li ha de facilitar el diàleg i l’intercanvi; però també és primordial facilitar al nen que expressi el que sent, que concreti en paraules les seves emocions. Aquest és un bon moment perquè el nen concreti a través de l’experiència artística allò que no pot expressar verbalment, tant si és música com escriptura, dansa, pintura, o qualsevol altre manifestació que li permeti comunicar-se a nivell emocional.