L'HERBOLARI

Salut natural

La família liliacis: Alls, cebes, porros...

Per a la bona salut de les vies respiratòries, generar defenses i combatre al·lèrgies

 

L'olor d’algun dels membres d’aquesta família pot resultar desagradable i molt intensa per a moltes persones, i tot i que d’altres ho puguin portar millor, el cert és que es tracta d’una olor, si més no, persistent: tant l'alè com la pròpia pell ens delaten quan hem menjat all. Normalment, l’olor acostuma a abandonar la pell al cap d’un parell d’hores, encara que els signes de presència a la nostra boca es poden allargar una mica més... Sigui com sigui, aquesta forta olor -fruït del sulfur que conté- és al mateix temps el responsable de la seva eficàcia contra el càncer i de moltes altres de les seves propietats: l’all, a més d’eliminar cèl·lules cancerígenes, neteja l'organisme de substàncies tòxiques, accelera la renovació de l'ADN, combat bacteris com l'Helicobacter pylori (present en alguns càncers d'estómac) i redueix sensiblement el risc de càncer de còlon.

Ara bé, si malgrat els seus múltiples beneficis se’ns fa insuportable el seu gust o la seva olor, tenim també a la nostra disposició d’altres alternatives raonables dins la mateixa família amb una personalitat no tan intensa, com poden ser la ceba i el porro. De tota manera, per minimitzar l’impacte d’aquestes conseqüències col·laterals sempre podem recórrer a la menta o la seva essència, entre d’altres herbes, per rebaixar molt i molt l'olor i passar així més inadvertit.

El bon costum d’incloure aquests aliments als vostres plats també us ajudaran a enfortir considerablement les vostres defenses, doncs també destaquen per ser facilitadors i promotors de la flora prebiòtica intestinal. D’aquesta forma, podeu arribar a tenir unes defenses magnífiques i al mateix temps superar moltes molèsties causades per diferents tipus d’al·lergologies.

Altres preparats que podeu trobar a les tendes de salut per aconseguir efectes similars serien els probiòtics, complements alimentaris òptims acompanyats dels ferments tipus lactofifidus, fifidus bacterium, i d’altres per l'estil. I per acabar-ho d’adobar, si a tot plegat li afegim també l’hàbit d’incorporar herbes com l'hisop o l’orenga, no tingueu cap dubte que aconseguir una pau saludable ens quedarà com una fita molt més propera.

 

Albert Rami

Naturòpata expert en herbes i remeis naturals

www.ramiremeis.cat

 

 


El bon costum d’incloure aquests aliments als vostres plats també us ajudaran a enfortir considerablement les vostres defenses

 

L'all, a més d’eliminar cèl·lules cancerígenes, neteja l'organisme de substàncies tòxiques